Skip links

Thanks To The Voters Of Our Party: Politieke Partij Bijlmerstyle

Hello Soul Rebels,

Afgelopen 2 maanden hebben we gevochten voor de toekomst van ons stadsdeel. Het was geen makkelijke strijd en dat hadden we voorzien. De dagen werden langer en de nachten werden kouder. We waren in dienst van de inwoners van Amsterdam Zuidoost, vooral van de jongeren. Voordat wij met ons verkiezingsprogramma naar buiten traden, speelde de jeugd amper een rol in de discussies omtrent de verkiezingen. De meest besproken onderwerpen waren veiligheid, economie en het klimaat, in plaats van onze toekomst, de jeugd. Wij hebben de jeugd weer op de kaart gezet, wij hebben ervoor gezorgd dat de jeugd hoger op de politieke agenda kwam te staan en dat de politici er niet omheen konden. De lokale politici hebben we wakker geschud met een agenda waar bewoners en vooral de jeugd zich goed in konden vinden. Wanneer je in zo’n korte tijd zoveel in de politiek teweeg kan brengen, zonder je ziel te verkopen, mag je heel trots zijn. Ook al is er uiteindelijk geen zetel behaald.

Het is moeilijk voor me om van een einde te spreken, terwijl er nog zoveel werk voor ons ligt. Het is moeilijk voor me om van een einde te spreken, terwijl de jeugd in Zuidoost nog steeds opgejaagd wordt. Terwijl de basisscholen in dezelfde staat zijn als gister en de investering in de jeugd op zich laat wachten. Om die redenen spreek ik liever van een begin. De eerste stap is gezet, wij zijn in beeld: de jongeren van Amsterdam Zuidoost.

De afgelopen vier jaar is de voorziening voor de jeugd 180 graden terug gedraaid. Kinderen in andere stadsdelen hebben voorsprong, de kinderen in Zuidoost hebben de Achtsprong. Een basisschool die gelijkstaat aan een voedselbank. Jongerencentra zijn zo goed als uitgestorven en komen zowel materiaal als personeel tekort. Als gevolg daarvan hangen er meer jongeren op straat. Dezelfde politieke partijen die voor de bezuinigingen gezorgd hebben roepen nu: ‘Hey! Op straat hangen, dat is niet de bedoeling!’. Wat voor oplossingen hebben ze voor dit probleem bedacht? Meer cameratoezicht, meer agenten, preventief fouilleren, een samenscholingsverbod en daar komen vast nog meer maatregelen bij. Ik kan je vertellen, zo los je een probleem niet op. De jeugd van Zuidoost is actief, de omgeving biedt geen activiteiten. De jongeren kunnen hun energie en kracht niet kwijt bij de voorzieningen die er al zjn. Een krachtcentrum biedt de uitkomst.

Sinds de uitslagen van de verkiezingen bekend waren heb ik vele jongeren, en tot mijn verbazing ook vele ouderen de belofte moeten doen door te gaan met waar we aan begonnen zijn. Voor mij is het een duidelijk signaal dat men in ons gelooft en dat we iets hebben losgemaakt in de gemeenschap. Was Politieke Partij Bijlmer Style een hype of een welgemeende, serieuze zaak? Ik ga voor de tweede optie. Zo lang er reden is om te protesteren en zo lang de jeugd op een zijspoor wordt gezet zal u mij blijven zien opkomen voor de belangen van de jeugd en ons stadsdeel; via de politiek of via de microfoon.

Mijn Mooiste Moment
Mijn mooiste verkiezingsmoment was toen een vrouw op mij afliep en vroeg: ‘Mag ik op je stemmen?’ Natuurlijk antwoordde ik volmondig ‘Ja!’, maar was ik ook benieuwd naar haar reden. Toen ik haar hiernaar vroeg antwoordde ze: ‘Ik heb je speech gehoord en ik weet dat je meent wat je zegt. Vraag me niet waarom of hoe, maar ik weet het. Wat je hebt verteld kan alleen maar vanuit je hart komen. Je bent puur.’ Daar werd ik stil van. Het doet iets met je als persoon wanneer iemand zoiets tegen je zegt.

Ik wil graag alle stemmers bedanken. Ik weet dat het voor velen de eerste keer is geweest dat zij hebben gestemd. De eer om deze stemmen te mogen ontvangen is ons niet ontgaan. Ik wil ook graag alle mensen bedanken die ons hebben gesteund tijdens deze strijd en de mensen die zelf niet konden stemmen maar anderen hebben aangemoedigd om te komen stemmen op onze partij.

Volg ons en help ons je stem te laten horen via Bijlmerstyle

Peace! Jerry King Luther Afriyie (Kno’Ledge Cesare)
Soul Rebel Movement & Politieke Partij Bijlmer Style

Leave a comment