Skip links

Maatschappelijk stage

HOE WORD IK MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN?
Een traject afgestemd op middelbare scholieren.

Stichting Soul Rebel Movement organiseert workshops en activiteiten tijdens de maatschappelijke stageweek. Dit traject is afgestemd op middelbare scholieren. Het doel is om de deelnemers maatschappelijk bewust te maken en hen te prikkelen om betrokken te zijn bij hun sociale omgeving.

Stichting SRM heeft zich de afgelopen 3 jaar sterk gemaakt voor het vergroten van burgerparticipatie (voornamelijk jongeren) in de samenleving. Met projecten zoals Zomerworkshops Zuidoost, Kerstfeest voor Daklozen en 3 Mei: Dag van Empathie hebben wij met succes jongeren en ouderen bij elkaar gebracht en de doelgroepen geprikkeld om bewuster te worden van hun positie in de samenleving. Wij vragen altijd ouderen om hun ervaring met de jongeren te delen en de jongeren om het als inspiratiebron te gebruiken, en andersom.

Stichting SRM ziet de maatschappelijke stageweek als een mooie gelegenheid om leerlingen iets nieuws bij te brengen, dat aansluit bij hun interesses en leefomgeving. De workshops en activiteiten die wij aanbieden, hebben het doel de maatschappelijke betrokkenheid van de doelgroep te versterken.

Om onze projecten te kunnen uitvoeren is uw financiële steun van groot belang.