Skip links

SRM EVENT: ANTON DE KOM HEEFT HET LAASTE WOORD

Event: ANTON DE KOM HEEFT HET LAATSTE WOORD!
Datum: 3 september 2011
Plaats: Anton De Kom Plein, Amsterdam Zuidoost
Tijd: 14:00 – 19:00 (tijdens Bewonersdag Zuidoost)

ACTS:
Kno’Ledge Cesare
Brian Kemble
Clarice Gargard
Claudio Ritfeld
Kenneth Aidoo

Art Exhibition van:
RaQuel van Haver
Mo Arab
Julius Spin

Stichting Soul Rebel Movement presenteert zaterdag 3 september, tijdens de Bewonersdag 2011 in Zuidoost, een speciaal event voor de meester, de schrijver en de vrijheidsstrijder Anton De Kom. Verschillende muzikanten, kunstenaars en dichters zullen hun opwachting maken om Anton De Kom te eren met hun talent. We beschikken over een overdekte tent met podium en een DJ set. Iedereen is welkom om de tentoonstelling te komen bewonderen en van de acts te genieten. Anton De Kom zal zeker van zich laten horen, het is zijn feestje en hij heeft het laatste woord. 

WIE IS ANTON DE KOM?
Anton de Kom een vrijheidsstrijder, sociaal bewogen mens, die iedereen ongeacht geloof of ras wilde helpen. Die opkwam voor de armen en onderdrukten. Heeft de strijd tegen het gezag van die tijd verloren. Maar zijn idealen en ideeën leven voort.

Cornelis Gerard Anton de Kom, geboren op 22 Februari 1898 in Paramaribo. Een Surinaams nationalist, kwam op voor de onderdrukte en vocht met woord en geschrift tegen onrecht. De Kom vertrok in 1920 naar Nederland, waar hij zich ontplooide als schrijver en spreker van organisaties zoals, Internationale Rode Hulp, de Liga tegen het Imperialisme en Koloniale Onafhankelijkheid.

Let’s make Anton De Kom proud of us.

Leave a comment