Skip links

ACTIVITEITEN 2009-2011 (Dutch)

STICHTING SOUL REBEL MOVEMENT                                   ACTIVITEITEN 2009-2011
Augustus 2009: workshops geven aan weeskinderen in Ghana
Stichting YDSS heeft het mogelijk gemaakt dat Stichting Soul Rebel Movement drie weken lang met twaalf jongeren workshops kon geven aan weeskinderen in Ghana. Tijdens het vrijwilligersproject hebben we verschillende workshops gegeven aan weeskinderen in Teshie Orphanage en Hand Of Mercy Orphanage. De workshops bestonden uit: muziek, tekenen, verhalen voorlezen, fotografie, sieraden maken en dans. Het videoverslag van het project is te vinden op ons YouTube-kanaal: www.youtube.com/TheSoulRebels.
Januari 2010: start weblog
www.soulrebelfoundation.blogspot.com
September 2010: 40 km NightWalk voor de slachtoffers van seksueel geweld in Congo
De NIGHTWALK is een nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer die begint in Rotterdam en eindigt in Den Haag. De opbrengst van de NIGHTWALK is bestemd voor de slachtoffers van seksueel geweld in Congo. Waar onrecht is in de wereld is onrecht aan ons allen. Stichting Soul rebel Movement heeft actief deelgenomen aan de sponsorloop en geld ingezameld voor de vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn.
December 2010: kerstdiner voor daklozen en verslaafden in Amsterdam Zuidoost
In december 2010 kon Stichting Soul Rebel Movement eindelijk een van haar lang gekoesterde wensen in vervulling laten gaan, namelijk een fatsoenlijk kerstdiner voor daklozen en verslaafden.
In samenwerking met het stadsdeel, Stichting Bijlmer Style en het Legers Des Heils hebben we de daklozen en verslaafden in Amsterdam Zuidoost een onvergetelijke kerst bezorgd. Populair was het kerstpakket en de optredens, verzorgd door Kno’Ledge Cesare (Jerry Afriyie) en Gikkels.
Febuari 2011: Stichting Soul Rebel Movement officieel opgericht
De stichting is opgericht op 28 februari, in Amsterdam.
Juli 2011 – september 2011: zomerworkshops Venser polder
Stichting Soul Rebel Movement geeft verschillende workshops aan de jeugd in Venserpolder. De workshops bestaan uit: muziek, dans, poëzie en fotografie. De workshops worden verzorgd door Kno’Ledge Cesare & gastdocenten (poëzie) Smooky (dans), Gita Jagessar (fotografie), Nemesis, J. Sparx en Dj Skilla (muziek). Deze workshops hebben onder andere als doel om kinderen die niet op vakantie gaan te vermaken in de zomervakantie. De deelnemers zullen op het Venserpolder Festival laten zien wat zij geleerd hebben.
September 2011: evenement Anton De Kom Heeft Het Laatste Woord
Dit is een initiatief van Stichting Soul Rebel Movement. Tijdens de Bewonersdag 2011 in Zuidoost organiseert de stichting een speciaal event voor de meester, de schrijver en de vrijheidsstrijder Anton De Kom. Verschillende muzikanten en dichters zullen hun opwachting maken om Anton De Kom te eren met hun talent. We beschikken over een tent met podium en een DJ set. Bewoners zijn uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bewonderen en van de acts te genieten. Anton De Kom zal zeker van zich laten horen, het is zijn feestje en hij heeft het laatste woord.
September 2011: Venserpolder Festival
In samenwerking met buurtbewoners, het stadsdeel en partners wordt het eerste Venserpolder Festival in leven geroepen. Het festival heeft alles in huis en er is aan de bewoners van Venserpolder gedacht. Zo is er behalve een groot podium met bekende acts, kraampjes en een wereldse keuken, ook een braderie, Miss Venserpolder verkiezingen en andere activiteiten. De jongeren die hebben deelgenomen aan de workshops zullen deze dag hun kunsten vertonen in de vorm van optredens en een tentoonstelling.
Toekomstige projecten:
Debat jeugdwerkloosheid i.s.m. FNV Jong
Debat over jeugdwerkloosheid onder jongeren in Amsterdam Zuidoost. Stichting Soul Rebel Movement gaat in samenwerking met FNV Jong de dialoog aan met lokale jonge politici en jongerenwerkers.
HOPE Scholen Conferentie
Scholenconferentie om ouders te betrekken bij de scholing van hun kinderen en om kinderen te inspireren om het beste uit het zichzelf te halen en zo de toekomst van ons gemeenschap te waarborgen.
Hip-Hop Against AIDS
Met de campagne Hip-Hop Against Aids wil Stichting Soul Rebel Movement het  onderwerp weer aanwakkeren, de juiste doelgroep voorlichten en zo het ergste voorkomen. Met de campagne wil de stichting ervoor zorgen dat de Hip-Hop gemeenschap zich mengt in de strijd tegen hiv/aids en de jongeren voorlichten over onveilig vrijen. De slogan van de campagne is: “ Ik Bescherm Mijzelf”.
Er zijn nog veel meer projecten in ontwikkeling om bij te dragen aan structurele verbetering van de leefomstandigheden van zowel individuen als gemeenschappen.
Gegevens van de Stichting:
Naam                                   Stichting Soul Rebel Movement
Adres                                   Albert Camuslaan 61, 1102 WG Amsterdam
Telefoonnummer           06 43973932 (Jerry Afriyie) / 06 25050959 (Amenda Steelink)
E-mailadres                       soulrebelsmove@gmail.com

Leave a comment