Skip links

ANTON DE KOM HEEFT HET LAATSTE WOORD – EVENEMENT & TENTOONSTELLING

ANTON DE KOM HEEFT HET LAATSTE WOORD – EVENEMENT & TENTOONSTELLING

Stichting Soul Rebel Movement en partners organiseren op zaterdag 30 maart, van 14.30 tot 19.30 uur in het Bijlmer Parktheater het evenement ‘Anton De Kom Heeft Het Laatste Woord’. Hedendaagse kunstenaars, dichters, schrijvers en artiesten brengen een ode aan Anton de Kom: activist, schrijver en verzetsstrijder. De rode draad van het evenement en de daaropvolgende tentoonstelling – van 1 tot en met 27 april in de OBA Bijlmer Centrum – is zijn levenswerk ‘Wij slaven van Suriname’, zijn filosofie en nalatenschap.

Dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat de slavernij in de Nederlandse koloniën in de West werd afgeschaft. Anton De Kom heeft een grote rol gespeeld in de bewustwording omtrent het slavernijverleden. Met het evenement staan we stil bij deze moedige persoon uit de moderne tijd, die zich op een buitengewone manier wist in te zetten voor gelijkheid en een waardig bestaan voor de nazaten van het Nederlandse slavernijverleden en voor de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. 

Op zaterdag 30 maart staat het Bijlmer Parktheater vanaf 14.00 uur in het teken van poëzie, debat, live muziek, voordrachten en een expositie. Met bijdragen van Winne, Karin Amatmoekrim, Zanillya, Gikkels, Kno’Ledge Cesare, Alice Boots & Rob Woortman, Untold, Clemmy Tjin-Bromet, Patricia Cronie, Marian Markelo, Claudius de Krentenkoning, Raj Mohan, Jules Rijssen en Stadsdeelvoorzitter Zuidoost Tjeerd Herrema. Authentieke Surinaamse catering wordt verzorgd door Patricks Catering.

Van maandag 1 tot en met zaterdag 27 april vindt de gelijknamige tentoonstelling in de Openbare Bibiliotheek Amsterdam, locatie Bijlmer Centrum plaats. Kunstwerken van zowel gevierde als opkomende kunstenaars, deels geïnspireerd door Anton De Kom en het slavernijverleden, worden geëxposeerd. Met werk van Remy Jungerman, Raquel Van Haver, Neil Fortune, Raul Balai, Charl Landvreugd, Olga Nunnink & Robert Glas. Jong en oud, scholen (op afspraak) en geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

De samenwerkende partners van het evenement en de tentoonstelling zijn Stadsdeel Zuidoost, Stichting Herdenking Slavernijverleden 2013, Bijlmer Parktheater, OBA Bijlmer Centrum, Stichting Nederland Wordt Beter en Patricks Catering. 

Entree voorverkoop5,- 
Aan de deur 7,50
VOL=VOL Koop ticket hier

Leave a comment